Töltés

A mozgás öröméért és szabadságáért


A központi idegrendszeri sérülések következményeit hosszú időn keresztül teljesen visszafordíthatatlannak gondolták. Az új tudományok kutatások annak felismeréséhez vezettek, hogy még akkor is lehetséges a sérült vagy megbetegedett központi idegrendszert javítani, ha nem történt korai rehabilitáció. Van egy terápia ami még látszólag reménytelen esetekben is jelentős javulást hozhat. Kulcs ehhez az egész test harmonikus mozgása egy magasan fejlesztett terápiás eszközzel, a Giger MD készülékkel.
A Giger MD terápiás eszköz egy hight-tech terápiás eszköz, amit évtizedes munka tökéletesített és sokszorosan bizonyított. Megannyi orvosi tanulmány, tudományos kutatás és számítógépen rögzített adat igazolja, hogy van lehetőség a sérült központi idegrendszer rehabilitációjára. Páratlan intenzitású kezelést tesz lehetővé, számos betegségnél hatékonysága semmilyen más hagyományos gyógymódhoz nem hasonlítható. A terápia önmagában is jelentős javulást hoz, de más gyógymódokkal is kombinálható. Valamennyi életkorban alkalmazható kisbabáktól az idős emberekig.
A terápia háton fekve, emelt végtagokkal, relaxált testhelyzetben folyik. Mind a négy végtag együtt mozog a kerékpározáshoz hasonló harmonikus mozgással. A nyújtások és forgások váltakozása, a folyamatos aktív és passzív mozgások javítják az idegsejtek közötti kapcsolatokat.
A gerincoszlop a test súlyától tehermentesített. A gravitáció kiiktatása terhelés nélküli mozgást biztosít, ami jelentősen növeli a páciens teljesítményét.
A terápia nemcsak rendkívül hatékony, hanem kellemes tapasztalat is különösen fájdalmakkal küszködő, mozgásukban erősen korlátozott betegek számára. Úgy tapasztalják meg szinte súlytalan állapotban egész testük mozgását, hogy közben nem éreznek fájdalmat és nem fáradnak el. Már önmagában a saját testsúlytól való tehermentesítés is sok esetben vezet a tünetek javulásához.
A háromdimenziós mozgás spirálhullámként fut végig a testen. A szelíd és harmonikus tekerő mozgás a törzsizomzatra is áttevődik és csillapítja a gerincoszlop fájdalmát. Teljesen bénult betegnél a végtagot a terapeuta mozgatja, így az elvégzett mozgás információja bejut az agyba. A kezelés gyengéd és kíméletes, teljesen fájdalommentes, nincs ismert mellékhatása.